دانلود و خرید کتاب درس آموخته هایی از فعالیت سرویس های اطلاعاتی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب درس آموخته هایی از فعالیت سرویس های اطلاعاتی اثر مرتضی حسینیان

کتاب درس آموخته هایی از فعالیت سرویس های اطلاعاتی

معرفی کتاب درس آموخته هایی از فعالیت سرویس های اطلاعاتی

کتاب درس آموخته هایی از فعالیت سرویس های اطلاعاتی نوشتهٔ مرتضی حسینیان است و انتشارات دیده بان آن را منتشر کرده است. این کتاب فعالیت سرویس‌های اطلاعاتی در مراکز صنعتی، دانشگاهی و تحقیقاتی را بررسی می‌کند.

درباره کتاب درس آموخته هایی از فعالیت سرویس های اطلاعاتی

با پیشرفت و توسعه روزافزون علوم و فناوری و نقش آن‌ها در تامین امنیت، رفاه و ثبات کشورها، دولت‌ها و سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی درصدد کسب جدیدترین و آخرین اخبار و اطلاعات علوم و تحقیقات بوده و برای نیل به این هدف، نیازمند به‌کارگیری جاسوسانی در حوزه هدف هستند.

بخش عمده‌ای از اطلاعات موردنیاز از طریق اخبار آشکار (رادیو، تلویزیون، جراید، بولتن‌ها، کتب، سخنرانی‌ها، همایش‌ها، اینترنت و...) و اخبار فنی (شنود تلفن و فضای سایبر، ماهواره‌ها، تصویربرداری‌های هوایی و...) انجام می‌شود. ولی قسمت اصلی و هستهٔ مرکزی اطلاعات حائز اهمیت توسط عوامل انسانی نفوذی به‌صورت‌های مختلف انجام می‌پذیرد.

افراد انسانی که به هر دلیل مستقیم و غیرمستقیم با هدف جاسوسی موردنظر ارتباط دارند، توسط سرویس‌های اطلاعاتی نشان و باتوجه به انگیزه‌های مختلف جلب همکاری‌شده و پس از آموزش، با پوشش مناسب اقدام به جمع‌آوری اطلاعات موردنظر می‌کنند.

امروزه با گسترش تعاملات، تقسیم وظایف و همپوشانی مشاغل، به‌صورت‌های مختلف جهت نفوذ عامل انسانی (مانند وابستگان نظامی، شرکت‌های خصوصی، همکاری با دانشگاه‌ها و نخبگان علمی و پژوهشی، اقوام مقیم خارج، فعالان سیاسی مخالف دولت، بازنشستگان و منفکین، سربازان وظیفه و...) متصور است.

تحلیل چرایی جاسوسی توسط افراد، نیازمند شکافتن موضوع خیانت است. خیانت همواره به شکلی تحقیرآمیز مورداشاره قرار گرفته است و کسی که برای یک طرف خائن محسوب می‌شود، برای طرف مقابل قهرمان تلقی می‌شود. تاریخ جاسوسی نشان می‌دهد که افراد بنا به دلایل مختلفی مانند کسب منافع مالی، اخذ ویزای اقامت، مجوز ادامه تحصیل برای خود و خانواده، اعتقادات و ایدئولوژی، خلاف اخلاقی، حس ماجراجویی، گرفتن انتقام و... به کشور خود خیانت می‌کنند که بحث در این مورد، نیاز به مقاله و نوشتار جداگانه‌ای دارد.

در جاسوسی کلاسیک، جاسوس کمتر به‌دنبال مطالب آشکار است و بیشتر به‌دنبال اطلاعاتی است که عمدا پنهان‌شده و به‌دلیل اهمیت، آن را از دید دیگران و نامحرمان مخفی کرده‌اند. لذا جاسوسی کلاسیک، به ناچار دربرگیرندهٔ نفوذ به محدوده‌های ممنوعه، نقض امنیت فردی و اجتماعی دیگران است. جاسوس در واقع جست‌وجوگر اسرار و ناقل این اسرار به کسانی است که چنین اسراری برایشان باارزش است؛ ولی جاسوس به‌طور معمول از ارزش واقعی این اسرار آگاهی ندارد و عمل جاسوسی و خیانت خود را با اتکا به این موضوع توجیه می‌کند.

مراکز نظامی و دفاعی کشورها که ارتباط مستقیم با امنیت و منافع ملی دارد، هدف ثابت و همیشگی سرویس‌های اطلاعاتی دشمن و حریف هستند. در این مراکز قسمت‌هایی مانند تحقیق و توسعه، پشتیبانی و زنجیرهٔ تامین، ساخت و تولید، تغییرات و نوآوری‌های کیفی در سلاح‌ها و... از اهداف جذاب و دائمی یک فعالیت جاسوسی است. سرویس‌های اطلاعاتی به انحای مختلف سعی در جلب همکاری کسانی هستند که به اطلاعات محرمانه دسترسی دارند و آماده‌اند به ازای منافعی که عایدشان می‌شود، اطلاعات را به دیگران بدهند.

آنچه که در این کتاب به آن پرداخته می‌شود، تشریح تعدادی از پرونده‌ها و کیس‌های آشکار جاسوسی است که نقطهٔ بنیادین آن‌ها، شروع و ادامه فعالیت جاسوسی از اماکن علمی و افراد نخبهٔ دارای دسترسی به اطلاعات است. در پایان هر پرونده، درس‌آموخته‌های مفید و ملموس هر کیس مطرح و سپس در انتهای کتاب به اختصار در مورد قرائن و شواهد لازم از منظر پیشگیری و آگاه‌سازی پرداخته خواهد شد.

خواندن کتاب درس آموخته هایی از فعالیت سرویس های اطلاعاتی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به متخصصان حوزه‌های اطلاعاتی و امنیتی پیشنهاد می‌کنیم.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱٫۸ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۶۲ صفحه

حجم

۱٫۸ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۶۲ صفحه

قیمت:
۲۵,۰۰۰
تومان